Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Een gezond bedrijf begint bij gezonde medewerkers

Obesitas, stress, hart- en vaatziekten. Veel ziekten kunnen hun oorzaak hebben in een ongezonde leefstijl. En dat heeft grote impact op de werkvloer. Werkgevers moeten niet op de overheid wachten, en proactiever worden in het ondersteunen van hun personeel. Lees hier het artikel in het FD. 

2. Topman grootste uitzendbureau: 'Kunstmatige intelligentie kost én creëert banen'

Door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) gaan er straks niet alleen banen verloren, maar komen er ook weer nieuwe banen bij. Dat voorziet de topman van 's werelds grootste uitzendconcern Adecco.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Verlof aanvragen is veel te ingewikkeld en moet eenvoudiger, vindt de SER

Het aanvragen van verlof moet eenvoudiger worden. Door de grote hoeveelheid verschillende typen verlof, met ieder zijn eigen regels en uitzonderingen, kunnen personeel en werkgevers er geen wijs meer uit.

4. Personeelstekort blijft groot: veel monteurs, boa's en zorgmedewerkers gezocht

Het personeelstekort in verschillende sectoren in ons land blijft ook dit jaar groot. Vooral in de techniek, zorg, transport en logistiek, ICT, onderwijs, openbaar bestuur en de bouw is veel vraag naar nieuwe werknemers, blijkt uit een rondgang van NU.nl.

5. De collectieve arbeidsovereenkomst als stabiel correctiemiddel in (on)zekere tijden

Wat is de betekenis van de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de Nederlandse arbeidsverhoudingen? En heeft het cao-overleg nog de toekomst? Deze vragen stonden in het najaar van 2023 centraal in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Staat van de Polder’ van de Vereniging voor Arbeidsrecht en de Nederlandse vereniging voor Arbeidsverhoudingen.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl