Cultuur is niet alleen voor de bühne. Als aanjager van creativiteit en vitaliteit is het een onmisbaar instrument voor het succes van moderne ondernemingen. Gelukkige mensen werken harder en melden zich minder vaak ziek, creatieve mensen zien kansen en oplossingen die voor anderen verborgen blijven. Kunst en cultuur verankeren in de bedrijfsvoering levert daarmee dubbel voordeel op. Naast loyale en productieve werknemers, krijg je er een innovatieve en wendbare organisatie voor terug.

De kracht van creativiteit valt niet te onderschatten en neemt alleen nog maar toe. Creatieve organisaties hebben de toekomst omdat ze sneller tot vernieuwing en verandering kunnen komen, maar ook omdat ze aantrekkelijker zijn voor jong talent. Inmiddels bestaat de helft van de beroepsbevolking uit millennials en ook Gen Z betreedt de arbeidsmarkt. Wil je die groep aanspreken en blijvend aan je binden, dan moet je creativiteit en zelfontwikkeling alle ruimte geven.

Meer zakelijke kansen

Creativiteit is niet voorbehouden aan kunstenaars en ontwerpers. Iedereen heeft het in zich en iedereen kan het trainen. Door binnen organisaties werk te maken van kunst en cultuur, leer je op een andere manier naar de wereld kijken. Je ontdekt nieuwe verbanden, bedenkt betere ideeën en herkent meer zakelijke kansen. Het positieve effect van regelmatig cultuurbezoek is bewezen en wordt alleen nog maar versterkt als ook het management hieraan deelneemt. Managers die cultureel gevoed worden, ontwikkelen een andere managementstijl en zorgen voor een prettigere, minder belastende werkomgeving.

“Probleemoplossend vermogen, kritisch denken en creativiteit. Dat zijn tegenwoordig de drie belangrijkste vaardigheden op de werkvloer.”

The Future of Jobs, World Economic Forum

Meer creativiteit, meer vitaliteit en meer werkgeluk. Cultuur zet je op voorsprong. En daarmee is kunst en cultuur van levensbelang voor een toekomstbestendige organisatie. Medewerkers die regelmatig met cultuur in aanraking komen, zitten beter in hun vel en hebben meer plezier in hun werk. Ze zijn aantoonbaar productiever, kunnen zich sneller aanpassen en zijn - vooral - veel vindingrijker. Om out of the box te kunnen denken, moet je er zelf soms ook even uit.

Meer cultuur is goed voor mensen, meer mensen is goed voor cultuur. Vanuit dit idee legt CultuurWerkt! de verbinding tussen bedrijven en cultuurmakers in Nederland. Door cultuur naar de werkvloer te brengen, stimuleren we creativiteit en leveren we een concrete bijdrage aan slagvaardige organisaties. En andersom versterken we de culturele sector met een breder publiek. In theaters, concertzalen en musea, op welke locatie dan ook, overal waar cultuur en mensen samenkomen, gebeuren de mooiste dingen.

Cultuur levert meer op dan je denkt. Uit onderzoek blijkt dat theaterbezoek net zo veel aan werknemerstevredenheid bijdraagt als een netto loonsverhoging van €1250,- per jaar.

Quantyfying and Valuing the Wellbeing impact of Culture and Sport, Department for Culture, Media & Sport UK

Complexe organisatievraagstukken los je spelenderwijs op

Creativiteit is de sleutel voor meer innovatie en productiviteit op de werkvloer, en cultuur is het middel bij uitstek om die vaardigheid te stimuleren. CultuurWerkt! haalt alles uit de kast om medewerkers te verrassen en te inspireren. We dragen cultuur letterlijk bij organisaties naar binnen, bedienen onze leden op maat met een wekelijks wisselend cultuuraanbod, en bieden unieke arrangementen onder de noemer team energizers als je eens met een groep eropuit wilt.

Cultuurlidmaatschap

Elke week een selectie uit het Nederlandse cultuuraanbod in je inbox en een online magazine vol aanbiedingen, interviews en leuke acties. Als je lid bent van CultuurWerkt! weet je op elk moment wat er in Nederland en bij jou in de buurt aan cultuur te beleven valt. Tickets met voordeel boek je eenvoudig online - voor jezelf én voor anderen, want voor elke voorstelling kun je tot wel acht kaarten bestellen.

Cultuur op de werkvloer

Bij cultuur denk je niet meteen aan je werk; een theater of een museum past meer in het patroon. CultuurWerkt! doorbreekt ingesleten werk- en denkpatronen door cultuur aan te bieden op plekken waar je het niet verwacht. Van een klassiek concert in de lobby of een dansworkshop voor de lunch tot een leiderschapstraining aan de hand van historische zeeslagen in een museum. In samenwerking met meer dan honderd Nederlandse cultuurmakers leveren we teams inspiratie en nieuwe inzichten op bestelling, waar en wanneer je maar wilt.

Groepsarrangement

Cultuur versterkt de onderlinge band. Met collega’s van een voorstelling genieten doet wonderen voor de werksfeer en ook in de relatie met klanten en zakelijke partners is cultuur een verbindend element. Voor groepen vanaf tien personen organiseren we arrangementen die je bijblijven. Groepskorting, een rondleiding backstage, een drankje en een hapje of een op maat gemaakt programmaboekje, CultuurWerkt! regelt het allemaal. Alles om de zinnen te verzetten en het gesprek op gang te brengen.

Zonder cultuur kom je nergens

CultuurWerkt! maakt zich sterk voor Nederlandse cultuurmakers en -instellingen. Als stichting met een ANBI-status hebben we geen winstoogmerk, en als we winst maken komt dat ten goede aan kunst en cultuur. Met een lidmaatschap van CultuurWerkt! lever je een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse cultuur en investeer je gericht in het succes van je eigen organisatie. Want hoe meer cultuur, hoe meer creativiteit en vitaliteit, hoe beter de resultaten. Nu en in de toekomst.

Wil je meer weten over wat cultuur CultuurWerkt! doet en ben je benieuwd hoe cultuur in jouw voordeel kan werken? Neem dan contact met ons op via 020 – 788 88 10 of vraag meer informatie aan.

Zonder cultuur kom je nergens. Je hebt verhalen nodig om geïnspireerd te worden en gemotiveerd te blijven.