Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Geldzorgen op de werkvloer: (nog) een rol voor HR?

Werkgevers zijn verplicht om een salaris te betalen, terwijl medewerkers worden verondersteld hun inkomen verstandig te beheren. De verantwoordelijkheden en rolverdeling lijken duidelijk. Maar wat als medewerkers er niet in slagen om zorgeloos rond te komen en hun financiële zorgen meebrengen naar de werkvloer? Is het de taak van de werkgever om medewerkers te (laten) ondersteunen bij het beheer van hun financiële situatie? Of is de korf van hr-professionals al voldoende gevuld?

2. Werknemer met minimumloon krijgt extra uren uitbetaald en dus veel meer geld

Het minimumloon wordt nu niet meer per maand, week of dag berekend, maar per uur. Daardoor krijgen werknemers die meer dan 36 uur per week werken extra uren uitbetaald. Dat kan ze tot meer dan 200 euro extra opleveren. Zie het artikel op Nu.nl. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Secundaire arbeidsvoorwaarden, wat en hoe?

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden precies en hoe bepaal je ze? Een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die je kunt bieden aan je personeel inclusief tips voor slimme voorwaarden!

4. Goed werkgeverschap: ga creatief om met talent en maak echt het verschil voor je personeel

Diversiteit en inclusiviteit zijn populaire termen. Bij veel bedrijven en organisaties staan ze met dikgedrukte letters opgeschreven in strategische plannen en werkdocumenten. De wil om meer divers en inclusief werk te geven is er wel degelijk. Alleen hoe breng je het in de praktijk? AWVN gaat in gesprek over handige adviezen en waar de grootste kansen liggen.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl