Iveco Group heeft een wereldwijd arbeidsvoorwaarden-, belonings- en communicatieplatform gelanceerd voor zijn personeel in 27 landen.

Dankzij de samenwerking met Benify heeft het personeel van Iveco Group nu op elk moment toegang tot hun arbeidsvoorwaarden via een app, terwijl het bedrijf het platform ook kan gebruiken om het bewustzijn en de betrokkenheid via communicatie te vergroten.

Medewerkers hebben toegang tot totale beloningsoverzichten, met details over salaris, kortingen, verzekeringen en jaarlijks verlof, en ontvangen een flexibele benefits spending account zodat ze zich kunnen inschrijven voor nieuwe voordelen wanneer ze maar willen.

Werknemers van Iveco Group kunnen vóór hun eerste werkdag toegang krijgen tot het platform om werktelefoons of laptops te bestellen en het bedrijfsbeleid te lezen. Vertrekkend personeel kan het ook gebruiken om deel te nemen aan digitale exit-formulieren en vragenlijsten.

Iveco introduceerde het platform omdat er behoefte was aan meer communicatie over de personeelsbeloningen en een uniforme ervaring voor het wereldwijde personeel. Na gedetailleerd onderzoek koos het bedrijf voor Benify om zijn app-gebaseerde oplossing te leveren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, België, Tsjechië en Argentinië, en zal het in de loop van 2023 verder uitrollen in andere Europese en Zuid-Amerikaanse landen.

Rob Gerdes, hoofd beloningen en pensioenen bij Iveco Group, zei: "De pandemie heeft de noodzaak benadrukt om ons personeel een consumentvriendelijke ervaring te bieden. We hebben de markt bekeken en Benify was onze duidelijke eerste keuze om de communicatie van onze employee benefits te versterken. We zijn verheugd dat we onze werknemers in 27 landen over de hele wereld één enkele mobiele app-ervaring kunnen bieden om de betrokkenheid en deelname te maximaliseren."

Eerder dit jaar beloonde Iveco Group zijn Italiaanse werknemers met een bonus in hun salaris van februari, met gemiddelde brutobedragen tussen 650 en 1.850 euro. De betalingen waren gerelateerd aan de prestaties van elke productie-eenheid in 2022 en waren bedoeld om de bijdrage van de werknemers aan de rendementsdoelstellingen te vergroten.