Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Voormalige martinair-piloten beginnen met staking KLM Cargo

Voormalige Martinair-piloten die tegenwoordig in dienst zijn bij KLM, beginnen met staken. Vakbond AVV, die de circa 150 vliegers vertegenwoordigt, zegt dat vrachtvluchten van KLM daardoor ernstige vertraging kunnen oplopen of zelfs kunnen uitvallen.

2. Automaker Polestar schrapt 15 procent van de banen vanwege matige verkoop

De elektrische autofabrikant Polestar neemt afscheid van 15 procent van zijn personeel. Dat betekent dat 450 werknemers moeten vertrekken. Het Zweedse bedrijf, dat onderdeel is van Volvo, legt de schuld bij uitdagende marktomstandigheden na tegenvallende verkopen vorig jaar. Lees hier het artikel op Nu.nl. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Lampenfabrikant Signify, ex-lichtdivisie van Philips, schrapt kwart Nederlandse banen

Lampenfabrikant Signify, de vroegere lichtdivisie van Philips, schrapt dit jaar 1000 banen, waarvan bijna de helft in Nederland. Het bedrijf heeft te maken met moeilijke marktomstandigheden.

4. Entreehal LUMC hangt vol met spandoeken voor fors hoger loon. ’Deze cao is palliatief’

Flink meer salaris eisen de medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De entreehal van het academisch ziekenhuis aan de Albinusdreef hangt vol met protestdoeken voor een betere cao.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl