Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Op onderzoek uit: vrije dagen, hoe zit dat?

Dit interessante artikel over vrije dagen kwamen we tegen op werkgeluk.nl. Voor elke HR- professional een fijne opfrisser. 

2. Bankpresident Knot nu niet ongerust over fors hogere lonen 

Overal kom je het tegen.. loonsverhogingen. Maar gaan deze verhogingen er niet voor zorgen dat de inflatie ook weer stijgt? Ergens moet het toch weer gecompenseerd worden zou je zeggen.. Volgens President Knot van de Nederlandsche Bank (DNB) is dit niet het geval. Lees hier verder. 

3. Nog meer artikelen over loon gerelateerde zaken: Verdiend en verdeeld. Staat ons inkomen stil? 

Een verdiepend artikel van de AWVN, met als hoofdvraag: Staat ons inkomen stil? Het antwoord op deze vraag is nee, maar de opbouw hiernaar toe is zeer de moeite waard om te lezen! 

Onderscheidend vermogen toevoegen aan het arbeidsvoorwaardenpakket --> Check hier hoe je de nieuwste whitepaper van Not Secondary: "Alles over de sabbatical regeling" kan downloaden. 

4. HR Kopzorgen Onderzoek 2023 

Wil je meer weten over de grootste kopzorgen van HR- professionals in een krappe arbeidsmarkt? Download hier het onderzoek van Visma l YouServe. 

5. Altijd goed: 10 tips om je personeel te behouden 

DeZaak.nl schreef een artikel met 10 tips om in een lastige markt als de huidige personeel te behouden. En uiteraard staan arbeidsvoorwaarden op nummer 1 ;).

6. Niet de eerste keer dat we het behandelen: Groene Arbeidsvoorwaarden

Echte volgers weten het, we hebben vaak nieuws dat betrekking heeft op groene arbeidsvoorwaarden. En dit artikel is hier ook weer een voorbeeld van. Een mooi onderzoek van Visma l Raet, met toffe en duidelijke infographics over de voorkeur en eventuele behoefte aan groene arbeidsvoorwaarden. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl