DoorDash lanceert een innovatief proefprogramma in Pennsylvania dat Dashers, de bezorgers van het platform, toegang biedt tot essentiële werknemersvoordelen zoals gezondheidsverzekering, pensioen en betaald verlof. Dit initiatief, ondersteund door lokale overheidssteun, loopt van april tot september 2024 en staat open voor Dashers die een bepaald inkomensniveau bereiken.

Het programma, uitgevoerd in samenwerking met Stride Save, laat Dashers hun verdiensten deels omzetten in spaargeld voor voordelen, met een bedrijfsbijdrage gelijk aan 4% van de verdiensten. Dit benadrukt de inzet van DoorDash om financiële zekerheid te bieden in een flexibele werkstructuur, ondanks uitdagingen door traditionele regelgeving.

Met Stride Save biedt DoorDash gepersonaliseerde financiële begeleiding en een breder pakket aan arbeidsvoorwaarden, van spaarmogelijkheden tot verzekeringsdekking. Dit initiatief is een reactie op de groeiende groep zelfstandige werkers wereldwijd, en illustreert een moderne aanpak voor werknemersvoordelen buiten traditionele arbeidsmodellen.