Minister van Sociale Zaken Karien van Gennip heeft besloten dat websupers zoals Picnic, Crisp, AH.nl en flitsbezorgers zoals Flink niet onder de nieuwe supermarkt-cao vallen. Dit besluit volgt ondanks een recente rechterlijke uitspraak waarin werd bepaald dat deze online supermarkten en bezorgdiensten wel onder deze cao zouden moeten vallen.

De minister heeft deze uitzondering bekrachtigd bij het algemeen verbindend verklaren van de nieuwe cao afgelopen woensdag, die met terugwerkende kracht is ingevoerd. De reden voor de uitzondering is om websupermarkten en hun werknemersorganisaties de kans te geven om zelf specifieke arbeidsvoorwaarden te onderhandelen.

De vakbond FNV heeft teleurgesteld gereageerd op deze beslissing van de minister. Zij zien geen reden waarom online supermarkten een speciale status zouden moeten hebben. "Bedrijven als Picnic doen wel steeds of ze heel anders zijn, maar daar hebben ze zelf voor gekozen. Supermarkten bezorgen al meer dan 100 jaar thuis. Bij Albert Heijn en Jumbo valt thuisbezorging wel onder de cao. Iedereen moet hetzelfde worden behandeld," aldus een woordvoerder van de FNV.