Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Nog even een keer scherp, de regels rondom vakantietoeslag 

Ondanks dat het vakantiegeld steeds vaker flexibel wordt uitbetaald, blijft mei natuurlijk de vakantiegeld maand. Wil jij nog even een keer echt scherp hebben wat nou precies de regels zijn omtrent deze uitkering? Check dan dit artikel van Ondernemenmetpersoneel.nl. 

2. Niet echt een geruststellende boodschap: Talent aantrekken wordt nog moeilijker, verwachten werkgevers – 4 trends

Alsof de krapte op de arbeidsmarkt al niet groot genoeg is, is er nu een rapport verschenen van het World Economic Forum waaruit blijkt dat werkgevers verwachten dat de zoektocht naar talent de komende vijf jaar alleen maar moeilijker wordt. Lees hier het artikel van mt/sprout die vier belangrijke trends uit het rapport heeft gehaald. 

Onderscheidend vermogen toevoegen aan het arbeidsvoorwaardenpakket --> Check hier hoe je de nieuwste whitepaper van Not Secondary: "Alles over de sabbatical regeling" kan downloaden. 

3. Personeel ASML wil voor bestuur 'maatschappelijk verantwoorde beloningen'

Ook bij ASML is er nieuws over de beloning van bestuurders en toezichthouders. Dit keer over de opbouw van deze beloning, de OR zou namelijk graag zien dat deze anders tot stand komt. Namelijk met een maatschappelijk tintje. Lees hier het artikel van het FD. 

4. Krijg jij nog gewoon jouw vakantiegeld in mei? Wat ouderwets! 

In mei en juni krijgen miljoenen Nederlanders vakantiegeld, maar inmiddels krijgt de helft van de werknemers een vakantietoelage via een individueel keuzebudget. Velen gebruiken het extraatje voor achterstallige rekeningen of grote uitgaven. Of zijn er slimmere bestemmingen? Nu.nl schreef over het onderwerp een leuk en interessant artikel

5. Ben je met pensioen en ontvang je AOW? Dit jaar is het helaas lager dan de vorige jaren

Niet echt een medium waar je meteen van denkt dat ze over arbeidsvoorwaarden schrijven, maar toch staat er een interessant artikel op Margriet.nl. Dit jaar krijgen gepensioneerden met een AOW namelijk minder vakantiegeld. Weten waarom? Lees dan dit artikel waarin dit piekfijn uitgelgd wordt. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl