Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Rente, inflatie en stijgende lonen.. waar stopt dit? 

De vakbonden eisen bijna overal een loonsverhoging van 10%. Dit doen zij onder andere ook door een veelvoud aan stakingen die delen van ons land plat leggen. In deze aflevering van Buitenhof geeft president van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot, zijn mening over loonsverhogingen in verhouding tot inflatie etc.

2. Weet jij alles van Atv- dagen? 

In dit artikel van "Ondernemen met personeel" wordt er stilgestaan bij de Atv- dagen. Roostervrije dagen die je werknemers kunnen opbouwen en opnemen. Atv staat voor arbeidstijdverkorting. 

Onderscheidend vermogen toevoegen aan het arbeidsvoorwaardenpakket --> Check hier hoe je de nieuwste whitepaper van Not Secondary: "Alles over de sabbatical regeling" kan downloaden. 

3. Staken, staken, staken, ook bij VDL Nedcar in Born is het raak

Bij VDL Nedcar, producent van onder andere BWM wordt gestaakt. Niet omdat de arbeidsvoorwaarden niet goed zijn, maar omdat er geen goed sociaal plan klaar ligt voor wanneer de fabriek eventueel moet sluiten. Lees hier de lastige sitautie waarin VDL Nedcar zich bevindt. 

4. Personeel bij startups krijgen geregeld aandelen / opties en daar is fiscaal de laatste tijd veel over te doen

Nu belasting betalen over aandelen (tegen een fictieve waarde), of later wanneer er daadwerkelijk een papieren waarde is. Wat is nou het beste en waarom is het in Nederland t.o.v. andere (Europese) landen zo slecht geregeld voor deze groep werknemers? Lees hier de column van Jeroen Bertrams over dit hoofdpijndossier. 

5. Er wordt (terecht) veel gesproken over gelijke beloning voor mannen en vrouwen en wederom is er ook een groot bedrijf op de vingers getikt

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft in een langlopende rechtszaak over de ongelijke betaling van mannen en vrouwen een schikking van 215 miljoen dollar (196 miljoen euro) getroffen. Maar liefst 2.800 vrouwelijke medewerkers hadden een zaak aangespannen vanwege systematische onderbetaling. Lees hier meer. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl