DocuSign heeft woensdag een rapport uitgebracht waarin de voordelen van werken op afstand worden belicht - wat bijzonder is aangezien het bedrijf werknemers terug naar kantoor dwingt.

Uit het 30 pagina's tellende rapport blijkt dat meer dan driekwart van de ondervraagde bedrijfsleiders van mening is dat de flexibiliteit om op elk moment en vanaf elke locatie te werken de productiviteit heeft verhoogd.

Het onderzoek - in opdracht van DocuSign uitgevoerd door onderzoeksbureau Economist Impact - is gebaseerd op een enquête onder meer dan 760 bedrijfsleiders en 2800 consumenten in 10 landen.

Ongeveer tweederde van de leidinggevenden gelooft dat werken op afstand en de toegenomen digitalisering hebben bijgedragen aan de diversificatie van het personeelsbestand, waardoor de talentpools voor bedrijven zijn verbreed, aldus het rapport.

"We zijn verheugd over de onderzoeksresultaten, waaruit blijkt dat zoveel leidinggevenden en consumenten onze opwinding over de mogelijkheden van de anywhere economy delen", schreef DocuSign CEO Allan Thygesen in het rapport.

In een voorwoord bij het rapport zei Thygesen: "De anywhere economy geeft mensen meer flexibiliteit in hoe, wanneer en waar ze werken. Dit stimuleert diversiteit en inclusie en creëert nieuwe economische kansen voor mensen die voorheen werden gemarginaliseerd, inclusief mensen in plattelandsgebieden en ontwikkelende economieën."

DocuSign sluit zich aan bij een groeiend aantal techbedrijven die persoonlijk werk verplicht stellen. Amazon CEO Andy Jassy vroeg bedrijfs- en technische werknemers om vanaf deze maand ten minste drie dagen per week naar kantoor terug te keren. De techgigant uit Seattle zei eerder in oktober 2021 dat het back-to-office beslissingen overlaat aan individuele teamleiders.

Redfin, de op technologie gerichte makelaardij in Seattle, zei vorige week dat het zijn eigen beleid veranderde en nu twee dagen per week werknemers op kantoor zal vereisen. Redfin CEO Glenn Kelman zei dat hij aanvankelijk werk op afstand omarmde, maar van gedachten veranderde nadat hij zelf de voordelen van persoonlijk werk had ervaren.

Bedrijven als Disney, Starbucks en Apple eisen dat werknemers drie of vier keer per week komen.

DocuSign, dat in 2018 naar de beurs ging, heeft verschillende pogingen gedaan om zijn werknemers terug naar kantoor te roepen. Die plannen werden vertraagd door een aantal pandemie-gerelateerde tegenslagen.

Maar nu zijn werknemers die zijn aangewezen als "Hybrid" gevraagd om ten minste twee keer per week naar kantoor te komen, op basis van individuele functies en locaties.

DocuSign, twee decennia geleden gestart vanuit Seattle, verhuisde zijn hoofdkantoor naar San Francisco. Het bedrijf heeft nog steeds een aanzienlijk aantal werknemers in de staat Washington, met een kantoor in het centrum van Seattle op 999 Third Ave.