Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Ledenonderzoek AWVN over groene arbeidsvoorwaarden

Steeds meer werkgevers verduurzamen het arbeidsvoorwaardenpakket in het kader van ‘Groen werkgeverschap’. Het gaat bijvoorbeeld om het stimuleren van duurzame reisopties, het beleggen van pensioengelden in duurzame doelen of het helpen van medewerkers met de verduurzaming van hun woning. Met deze vragenlijst wil AWVN onderzoeken wat uw organisatie doet op het gebied van groene arbeidsvoorwaarden en/of wat daar verder voor nodig is.

2. Baanbrekende uitspraak van het gerechtshof in Den Haag: Inloggen is ook werken

Als je werkgever je verplicht om stipt om 09.00 uur te starten met het opnemen van telefoontjes, maar om dat te kunnen moet je eerst in tien verschillende systemen inloggen en je mail lezen? Wie moet dan deze 'voorbereidingstijd' betalen? Het gerechtshof in Den Haag heeft in een zaak die hierover is aangespannen tegen een callcenter duidelijkheid gegeven: de werkgever. Lees hier het artikel wat NOS hierover schreef. 

Onderscheidend vermogen toevoegen aan het arbeidsvoorwaardenpakket --> Check hier hoe je de nieuwste whitepaper van Not Secondary: "Alles over de sabbatical regeling" kan downloaden. 

3. De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 (NEA) is gepubliceerd.

 De NEA is een grootschalige enquête onder werknemers in Nederland over arbeidsomstandigheden, arbeidsongevallen, arbeidsinhoud, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Lees hier alles over dit rapport. 

4. De andere kant van medaille: Loonstrijging mede-oorzaak van teleurstellende resultaten

PostNL heeft een tegenvallend jaar achter de rug. De hoeveelheid te verwerken pakketten lopen, net als de omzet, terug, mede als gevolg van wat het postbedrijf zelf 'volatiele marktomstandigheden' noemt. Maar de vorig jaar afgesproken loonsverhogingen zorgen volgens CFO Pim Berendsen ook voor een impact op de marge. 'We hebben de lonen hard laten stijgen, die kosten krijgen wij niet weggezet naar hogere prijzen voor onze eindklanten.' Lees hier het artikel van BNR over PostNL. 

5. Is er sprake van (verkapt) loon wanneer een privéauto van de werknemer wordt opgeladen aan de laadpaal van de werkgever?

De Kennisgroep loonheffingen van de Belastingdienst heeft een standpunt gepubliceerd ten aanzien van het opladen van de privéauto aan de laadpaal van de werkgever. Als de werknemer zijn privéauto oplaadt op de werkplek is sprake van een voordeel dat voortvloeit uit de dienstbetrekking. De nihilwaardering is niet van toepassing.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl