Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Iedere HR- professional heeft er wel eens van gehoord: het stuwmeer aan vakantiedagen

Als werknemers te weinig vakantiedagen opnemen, onstaan hoge verlofsaldo's op de bedrijfsbalans. Hoe voorkom je zo'n stuwmeer aan vrije dagen? En hoe los je het op? Juridisch adviseur Maaike Hilhorst van de AWVN deelt hier vijf praktische tips. 

2. Meer weten over Private Lease? Autoweek schreef hier een diepte artikel over

Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Maar er zitten addertjes onder het gras. Lees hier het artikel van Autoweek. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Tekort aan personeel blijft enorm groot

Veel bedrijven staan te springen om nieuw personeel. Het aantal openstaande vacatures blijft enorm en dat betekent dat de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds erg groot is. Vooral in de handel, zakelijke dienstverlening en de zorg zijn veel mensen nodig. Lees hier het artikel van Nu.nl. 

4. Gister was het "Fiets naar je Werk Dag" en natuurlijk wordt er dan geschreven over de fiets als arbeidsvoorwaarde

Op 25 mei is het ‘Fiets naar je Werk Dag’! Vraag je je af hoe je medewerkers arbeidsvoorwaardelijk kunt ondersteunen en stimuleren om vaker de fiets te pakken naar het werk? In deze blog bespreekt modern belonen-expert Esther Flipse de voor- en nadelen van een fietsplan als arbeidsvoorwaarde, de relevante regelgeving en de verschillende mogelijkheden. Inclusief handige checklist voor de introductie van het fietsplan.

5. Tertiaire arbeidsvoorwaarden, wat zijn dat?

Je hebt primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden. Wat is het verschil? Welke tertiaire arbeidsvoorwaarden kun je aanbieden? En hoe leg je die vast? Een uitleg en voorbeelden voor werkgevers in het MKB.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl