Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Wat is er toch allemaal aan de hand bij Nedcar? 

VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7.500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born. Daarnaast kwam ook het volgende nieuws naar buiten: Autofabriek VDL Nedcar gaat in november al een groot deel van het personeel ontslaan. Duizend werknemers en nog eens 800 uitzendkrachten die in Born in Limburg werken, moeten in het najaar vertrekken. Dat terwijl de fabriek nog tot maart 2024 MINI's maakt voor BMW.

2. Volgens een onderzoek van arbeidsmarktdata-specialist Intelligence Group en HR-techdienstverlener HeadFirst Group zetten werkgevers te weinig in op personeelsbehoud

Werkgevers doen te weinig om personeel te behouden. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsmarktdata-specialist Intelligence Group en HR-techdienstverlener HeadFirst Group. Werknemers in loondienst zouden twee keer zo snel van werkgever wisselen dan dat ze een andere functie binnen hetzelfde bedrijf krijgen. De onderzoekers stellen dat er meer moet worden ingezet op doorgroeimogelijkheden. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Hoger loon voor werknemers in de supermarkten

In verschillende sectoren staan de cao-onderhandelingen op scherp met acties en stakingen tot gevolg, maar in de supermarktbranche gloort hoop dat de partijen er snel uit komen. De eerste gesprekken zijn constructief en goed verlopen. De werkgevers zijn bereid de lonen van de ongeveer 300.000 werknemers met 9 procent te verhogen.

4. Wat te doen bij overlijden werknemer? 

Een werknemer kan altijd iets overkomen. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid is er iets geregeld, maar bij overlijden van je werknemer vaak niet. Waar kunnen de nabestaanden van een werknemer op terugvallen? En wat moet jij regelen bij het overlijden van een werknemer? Check het hier

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl