Aon heeft een nieuw zorgverlofbeleid geïmplementeerd om werknemers in het Verenigd Koninkrijk met zorgtaken te ondersteunen.

Het beleid, dat werd gelanceerd tijdens de Week van de Verzorger (5-11 juni), biedt Aon-werknemers vijf dagen betaald verlof per kalenderjaar, dat kan worden opgenomen als hele of halve dagen en bovenop hun jaarlijkse verlof komt. Alle medewerkers die onbetaald zorgen voor familieleden, partners of vrienden die ouder, ziek of gehandicapt zijn, komen in aanmerking voor het verlof.

Aon heeft haar medewerkers ook een informatiepakket over de Week van de Zorg verstrekt door de Parents and Carers Business Resource Group. Daarnaast kunnen ze tijdens de week drie webinars bijwonen, zoals zorgen voor iemand met dementie, verzorgd door Bright Horizons, begeleiding over hoe verzorgers hun persoonlijke ondersteuningsnetwerken kunnen opbouwen, verzorgd door My Family Care, en een open forumdiscussie georganiseerd door Aon's Parents and Carers Group.

Chris Dunford, Chief People Officer bij Aon UK, zei: "Onze medewerkers zijn onze prioriteit en hoewel we al betaald verlof bieden voor verzorgers, naar goeddunken van hun manager, wilden we een meer geformaliseerd kader introduceren om medewerkers met zorgtaken te ondersteunen en eventuele zorgen rond het opnemen van verlof te verlichten.

"We zijn de leden van onze Parents and Carers Business Resource Group dankbaar voor hun hulp bij het identificeren van mogelijke verbeteringen en we zijn blij dat we deze veranderingen kunnen doorvoeren op basis van hun feedback. Voor onze werknemers betekent het dat als ze iemand ondersteunen met een langdurige of kortdurende ziekte of handicap, ze vrij kunnen nemen om hen te helpen en voor respijt om zich te concentreren op hun eigen welzijn."

Aon biedt ook zes sessies back-up zorg per kalenderjaar via My Family Care voor wanneer reguliere regelingen niet beschikbaar zijn. Deze kunnen worden gebruikt voor alle gezinsleden, oudere familieleden en afhankelijke volwassenen.