Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Wederom een waarschuwing van Centralebankpresident Klaas Knot over loonsverhogingen en inflatie

Centralebankpresident Klaas Knot is bezorgd over loonsverhogingen van 10 procent of meer die de laatste tijd worden afgesproken bij cao-onderhandelingen. Daardoor kan het moeilijker worden om de inflatie tot bedaren te brengen, zo zei de DNB-president woensdag in de Tweede Kamer. Lees hier het artikel. 

2. Er is steeds meer aandacht voor werknemers die te maken hebben met mantelzorg naast hun betaalde werk

Als werkgever sta je voor de uitdaging om in een krappe arbeidsmarkt een succesvol team te bouwen en te behouden. Een effectief mantelzorgbeleid kan hierbij het verschil maken. Wil je hier meer over weten? Check dan snel dit artikel. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Hebben jullie al een sabbatical regeling op het werk? 

Wij hebben laatst een whitepaper geschreven over dit onderwerp en er wordt ook erg veel onderzoek gedaan naar deze arbeidsvoorwaarde: De Sabbatical. Check snel deze podcast van een onderzoeker van Harvard Business School die uitgebruid onderzoek doet naar het nut van de sabbatical en de positieve en / of negavtieve effecten voor werknemers en werkgever. 

4. Kabinet legt concurrentiebeding aan banden 

Steeds vaker worden werknemers gehouden aan een concurrentiebeding. Dat betekent dat zij, na het einde van hun contract, niet hetzelfde soort werk mogen doen bij een concurrerend bedrijf. Deze beperkende regel is er om bedrijfsbelangen van werkgevers te beschermen. Maar die beperking is vaak niet terecht, blijkt uit onderzoek

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl