Restaurantgroep The Big Table Group heeft zijn aanbod op het gebied van financieel welzijn uitgebreid naar zijn personeel in Banana Tree en heeft onbeperkt gebruik van flexibel loon geïntroduceerd.

De groep, die eigenaar is van de restaurants Bella Italia, Cafe Rouge en Las Iguanas, lanceerde in mei 2019 aanvankelijk een samenwerking met de aanbieder van financieel welzijn Wagestream. De holistische financiële welzijnsapp gaf de gebruikers van de groep de mogelijkheid om hun budgettering te beheren, spaargeld op te bouwen en geld te besparen op rekeningen.

Nu zullen ook de werknemers van Banana Tree de app kunnen gebruiken, waarbij alle 4.000 personeelsleden van de restaurants van The Big Table Group toegang krijgen tot 40% van hun loon gedurende de maand.

Volgens de groep is de beslissing om het aanbod op het gebied van financieel welzijn uit te breiden onderdeel van haar streven om een positieve invloed te hebben op het financiële welzijn van werknemers en om een werkgever met flexibele beloningen te worden. Financieel welzijn vormt een belangrijke pijler van de algemene welzijnsstrategie, naast geestelijke gezondheid.

Hayley Moosa, HR-directeur bij Bella Italia, The Big Table Group, zei: "We zijn verheugd dat we sinds mei 2019 samenwerken met Wagestream. Het platform is een belangrijk onderdeel van onze algehele welzijnsstrategie bij The Big Table Group. In het huidige uitdagende economische klimaat waren we erop gebrand om onze zeer gewaardeerde samenwerking met Wagestream te verbeteren, zodat het aanbod toegankelijker werd voor een groter aantal van onze collega's. Door mensen in staat te stellen flexibel betaald te krijgen, hopen we zowel hun onmiddellijke als hun langdurige financiële gezondheid te bevorderen."

In januari van dit jaar introduceerde The Big Table Group in samenwerking met Each Person een belonings- en erkenningsregeling voor zijn werknemers, waarbij ze op het juiste moment bedankjes ontvingen, eco-projecten konden financieren en gezonde bestedingsgewoonten werden aangemoedigd via de e-points store.

Het bedrijf heeft ook een mentale gezondheidstraining verplicht gesteld voor nieuw personeel en heeft zich ook verplicht tot het aanbieden van trainingsmogelijkheden voor personeel om gekwalificeerde eerstehulpverleners op het gebied van mentale gezondheid te worden.