YaWorks, het kennishuis op het gebied van digitale infrastructuur, is uitgeroepen tot één van de beste werkplekken van Nederland. Deze erkenning wordt door Great Place to Work jaarlijks toegekend aan organisaties die uitblinken in goed werkgeverschap en een positieve werkcultuur creëren voor hun medewerkers. YaWorks heeft de 7e plek veroverd en is de eerste organisatie ooit die bij eerste deelname direct de top 10 heeft weten te bereiken.

Great Place To Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Van de 187 organisaties die hebben deelgenomen aan dit onafhankelijke onderzoek worden de hoogst scorende organisaties erkend met de titel Best Workplace.

Het behalen van een 7e plek in deze lijst is een bevestiging van de toewijding van YaWorks om een inspirerende werkomgeving te creëren waar (werk)geluk, plezier en persoonlijke groei voorop staan. Al vanaf de oprichting ligt de focus op het welzijn van werknemers. Dat maakt ook dat commerciële bedrijfsdoelstellingen een gevolg zijn en nooit een doel op zich. Deze benadering komt daarmee niet alleen de medewerkerstevredenheid ten goede, maar werkt ook positief door in de prestaties van het bedrijf. Eerder dit jaar ontving YaWorks al de 'Great Place To Work'-certificering waar, uit het onafhankelijk onderzoek, naar voren kwam dat de medewerkers het bedrijf met een 9,4 beoordeelden als Great Place To Work. Maar liefst 99 procent van de YaWorkers gaf aan dat YaWorks een Great Place to Work is.

Werkgeverschap op basis van vier principes
"We zijn enorm trots op de uitkomsten en om één van de Best Workplaces van Nederland te zijn", aldus Bart Deuss, CEObij YaWorks. "Bij YaWorks hebben we onze visie op werkgeverschap vormgegeven rondom vier principes die richting geven aan álles wat we doen: het creëren van een thuisgevoel, een positief verschil maken in het leven van onze medewerkers, het stimuleren van persoonlijke groei en oprecht plezier hebben. Alles wat we doen, toetsen we aan deze principes"

Deuss: "Op het oog is dat allemaal zo bijzonder niet, want ieder bedrijf zegt dat ze haar medewerkers centraal stelt. Wat wij terugkrijgen van onze medewerkers is dat dit bij YaWorks dus ook écht zo is, óók als dat op korte termijn niet per se overeenkomt met de commerciële belangen van YaWorks. Dat onze collega’s daar op landelijke niveau nu hun waardering over uitspreken, geeft een bijzonder fijn gevoel. Het is erkenning voor onze toewijding om een werkomgeving te creëren waarin collega’s zich gewaardeerd en geïnspireerd voelen. Het zijn onze mensen die dit succes mogelijk maken, en ik maak een diepe buiging voor alle YaWorkers die daar met hart en ziel aan bijdragen. Samen zorgen we ervoor dat YaWorks een Great Place to Work is en blijft. Volgend jaar gaan we het uiteraard gewoon weer net even beter doen."

René Brouwers, directeur Great Place To Work Nederland: "De Best Workplaces van 2023 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin psychologische veiligheid op één staat. Een belangrijk thema gezien de actuele thema’s zoals angstculturen, grensoverschrijdend gedrag en burn-outs. Onze lijst is gebaseerd op de feedback van alle medewerkers via het Trust Index medewerkersonderzoek. Deze organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het belooft een ontzettend mooi vertrekpunt te zijn voor nóg meer succes!"