Circula, aanbieder van software voor creditcard- en declaratiebeheer, introduceert de eerste Benefit Card in Nederland. Met de Benefit Card kunnen bedrijven iedere medewerker laten kiezen uit een breed scala aan persoonlijke benefits, aangeboden door de werkgever. De eerste bedrijven, waaronder Sparkling People, zijn al overtuigd van de nieuwe aanpak, waarbij er een einde komt aan de ‘one size fits all’ benadering van traditionele benefits.

In de zoektocht naar en het behoud van talent doen bedrijven er alles aan om een zo aantrekkelijk mogelijke werkgever te zijn. Een goed salaris is lang niet altijd voldoende en daarom bieden werkgevers een scala aan extra benefits aan, variërend van sportschoolabonnementen tot diensten voor mentale gezondheid. Met de Benefit Card bepalen medewerkers zelf de benefit die het beste bij hen past.

Pim Kiffen, Country Manager Nederland bij Circula: “Ieder individu heeft eigen voorkeuren, zeker met verschillende generaties op de werkvloer. Waarbij de een graag naar de sportschool gaat, bezoekt de ander liever een museum of investeert in zichzelf door een online opleiding te volgen. Werkgevers willen in al deze specifieke wensen tegemoetkomen. Dit is een enorme uitdaging. Met de Benefit Card kunnen werkgevers aan ieders specifieke voorkeuren voldoen omdat wij een breed scala aan persoonlijke benefits bieden die gekoppeld zijn aan een persoonlijke betaalkaart gefaciliteerd door de werkgever.”

Volledige flexibiliteit zonder overuren
Met de Benefit Card kan er voor iedere medewerker een virtuele betaalkaart worden
aangemaakt, waarbij zij het tegoed volledig naar eigen wensen kunnen besteden. De werkgever bepaalt hierbij het bedrag en kan – indien gewenst – bepaalde categorie aanbieders uitsluiten. Daarbij kunnen zij gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR) om onbelaste vergoedingen te geven aan werknemers. Voor werknemers staat de Benefit Card gelijk aan een benefit die aansluit bij hun persoonlijke wensen. Voor werkgevers is het op deze manier een minimale investering, maar met flexibele benefits voor werknemers.

De wensen van de medewerker écht centraal
De Benefit Card wordt gebruikt door vooruitstrevende bedrijven zoals Sparkling People. Jeroen Tenhaeff, CEO van Sparkling People, benadrukt de enthousiaste reactie van medewerkers op de flexibele inzet van het budget. “In alles wat we doen bij Sparkling People staat de glimlach voorop. Circula’s Benefit Card biedt ons de mogelijkheid om ieder individu die glimlach te geven, ongeacht hun persoonlijke voorkeuren.”

“Niet elke werknemer is hetzelfde en dus heeft niet iedereen profijt van dezelfde benefits. De Benefit Card is voor ons de simpelste manier om onze werknemers iets extra’s te bieden dat bij iedereen past”, aldus Jeroen Tenhaeff.