De FNV heeft aangekondigd dat de schoonmaaksector een nieuwe CAO krijgt, die ingaat op 1 juli 2024 en loopt tot 2026. De 130.000 werknemers onder deze CAO kunnen rekenen op een loonsverhoging van minimaal 7%. Vooral werknemers in lagere salarisschalen zullen er meer op vooruitgaan, aldus de vakbond.

Renate Bos, bestuurder van FNV Schoonmaak, benadrukt het belang van de loonsverhoging: "Schoonmakers doen belangrijk werk en verdienen meer dan het minimumloon. We zijn tevreden met deze stap, maar er is ruimte voor meer verbeteringen."

De CAO introduceert ook nieuwe voordelen zoals een loyaliteitsbonus van €1.000 voor schoonmakers die langer dan twintig jaar in de sector werkzaam zijn, te ontvangen in januari 2025. Daarnaast is er een verbeterde reiskostenvergoeding en uitbreiding van de generatiepactregeling, waardoor oudere werknemers minder kunnen gaan werken met behoud van loon en pensioen.

De vakbond en werkgevers hebben ook aandacht voor sociale aspecten zoals ondersteuning bij menstruatie- en overgangsproblemen en extra rouwverlof. Bovendien zullen zij hulp bieden aan werknemers met financiële problemen om de naleving van de CAO te versterken.