Ben je als werkgever op zoek naar manieren om je medewerkers te ondersteunen bij het verlagen van hun energiekosten en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzaamheid? Met Het HWP Plan kun je je medewerkers dezelfde voordelen bieden als een fietsplan, maar dan voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of thuisbatterij. Hierdoor profiteren jouw medewerkers van kortingen tot wel 55% op zowel de aanschaf als installatie van deze energiebesparende oplossingen.

Voordelen voor Medewerkers van een Nieuwe CV-Ketel

Door het aanbieden van een nieuwe cv-ketel via Het HWP Plan, kunnen jouw medewerkers genieten van de volgende voordelen:

✅ Hogere efficiëntie: Moderne ketels zijn veel energiezuiniger, wat betekent dat ze minder brandstof verbruiken voor hetzelfde comfortniveau. Dit helpt medewerkers om hun energierekening aanzienlijk te verlagen.

✅ Lagere energiekosten: Met een efficiëntere ketel besparen medewerkers elke maand op hun energierekening, wat hen financiële ruimte biedt voor andere uitgaven.

✅ Betrouwbaarheid: Nieuwere cv-ketels vereisen minder onderhoud en hebben minder kans op storingen, wat betekent minder onverwachte kosten en ongemakken voor je medewerkers.

✅ Milieuvriendelijker: Moderne ketels stoten minder schadelijke stoffen uit, wat beter is voor het milieu en helpt bij het behalen van duurzaamheidsdoelen.

✅ Meer comfort: Een nieuwe cv-ketel zorgt voor snellere en betere verwarming van het huis van je medewerkers, wat bijdraagt aan hun wooncomfort.

Besparing: Gemiddeld besparen medewerkers tussen de €150 en €200 per jaar op hun energiekosten. Deze besparingen kunnen zich snel opstapelen, waardoor de investering in een nieuwe cv-ketel zich in de loop van de tijd terugbetaalt.

De Slimme Thuisbatterij: Een Duurzame Investering

Een thuisbatterij biedt medewerkers de mogelijkheid om zonne-energie op te slaan en deze te gebruiken wanneer het nodig is, met de volgende voordelen:

✅ Opslag van zonne-energie: Medewerkers kunnen overtollige zonne-energie opslaan en later gebruiken, wat de efficiëntie van hun zonnepanelen verhoogt.

✅ Lagere energiekosten: Door zelf opgewekte energie te gebruiken, worden medewerkers minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en verlagen ze hun maandelijkse energierekeningen.

✅ Onafhankelijkheid: Thuisbatterijen werken zelfs tijdens stroomstoringen, waardoor medewerkers altijd toegang hebben tot elektriciteit, wat een extra laag van zekerheid biedt.

✅ Zelfvoorzienendheid: Medewerkers verhogen hun gebruik van groene energie en dragen bij aan een duurzamere toekomst. Door eigen energie op te slaan en te gebruiken, wordt de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderd.

✅ Optimalisatie: Thuisbatterijen kunnen helpen om energie te gebruiken tijdens goedkopere tariefperiodes, wat leidt tot extra besparingen. 

Verdien aan de thuisbatterij: Met een thuisbatterij kunnen medewerkers gemiddeld €1.200 per jaar besparen. Dit komt door de mogelijkheid om overtollige energie terug te verkopen aan het net of deze te gebruiken tijdens piekuren wanneer de energiekosten hoger zijn.

Voordeel voor de werkgever

Door het HWP Plan aan te bieden, geef je je medewerkers de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op hun energiekosten en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu te hebben. Dit is een uitstekende manier om je werknemers te ondersteunen en bij te dragen aan hun welzijn, terwijl je organisatie zich inzet voor duurzaamheid.

Als werkgever kun je je medewerkers helpen om flink te besparen op hun energiekosten, volledig kostenneutraal voor jouw organisatie. Plan een vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden en voordelen van Het HWP Plan te bespreken.