Guangdong Dongpo Paper, een papierbedrijf uit China, heeft een opvallend beloningsbeleid ingevoerd voor haar werknemers. Het bedrijf biedt bonussen aan die gebaseerd zijn op de afstand die werknemers hardlopen elke maand. Dit innovatieve beleid stimuleert werknemers om actief te blijven, met de mogelijkheid om tot honderd procent van hun maandloon extra te verdienen.

Volgens de nieuwe regeling krijgen werknemers die vijftig kilometer per maand lopen een bonus van honderd procent van hun maandloon. Bij veertig kilometer per maand bedraagt de bonus zestig procent en bij dertig kilometer dertig procent. Voor de echte hardlopers die honderd kilometer per maand halen, is er zelfs een extra bonus van dertig procent.

Naast hardlopen worden ook andere activiteiten zoals bergwandelen en snelwandelen geaccepteerd binnen dit schema, waarbij deze activiteiten kunnen tellen voor respectievelijk zestig en dertig procent van de vereiste beweging. De afstanden worden gemeten via een app op de telefoons van de werknemers.

Lin Zhiyong, CEO van Guangdong Dongpo Paper, motiveert dit beleid met de overtuiging: “Mijn bedrijf kan alleen bestaan als mijn werknemers gezond zijn.” Ondanks dat sommige werknemers enthousiast zijn over het beleid en het zien als een win-win voor zowel hun gezondheid als hun portemonnee, zijn er ook kritische geluiden. Op Weibo, de Chinese variant van X, uiten sommigen hun zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico's zoals blessures en hartproblemen bij een dergelijk intensief trainingsregime.

Bron: Business Insider, Bloomber, WION, HLN