Londen, Amsterdam, Brussel - Boston Consulting Group (BCG) heeft een update aangekondigd van zijn beleid voor betaald ouderschapsverlof, waardoor alle ouders recht hebben op 26 weken verlof tegen volledig salaris. Het beleid, dat op 1 december 2022 van kracht wordt, geldt voor ouders die kinderen krijgen via biologische geboorte, adoptie en draagmoederschap, en kan flexibel worden opgenomen binnen de eerste 12 maanden van het leven van het kind.

BCG hoopt dat het beleid ouders zal aanmoedigen om keuzes te maken op basis van wat het beste voor hen is, ongeacht het geslacht, en een gesprek op gang zal brengen over het belang van gelijkheid van ouderschapsverlof bij het bevorderen van gedeelde zorg.

Mai-Britt Poulsen, BCG Managing Director en Senior Partner, en System Leader voor Londen, Amsterdam en Brussel (LAB), zegt hierover: "Het verwelkomen van een nieuw kind in een gezin is een levensveranderend moment en ik ben er erg trots op dat we alle ouders een kans kunnen bieden om meer van deze speciale tijd te genieten. Er is nog veel te doen, maar we zijn vastbesloten om een meer diverse en inclusieve werkplek te creëren en ons steentje bij te dragen om ervoor te zorgen dat ouders niet financieel worden benadeeld door hun keuze voor ouderschapsverlof."

Aico Troeman, Managing Director en Partner en People Chair voor Londen, Amsterdam en Brussel zegt: "Het is onze ambitie om alle ouders keuze en flexibiliteit te bieden door ons beleid te verbeteren en ervoor te zorgen dat onze mensen daarvan kunnen profiteren. Als we uitstekend talent willen blijven aantrekken en behouden, moeten we hen ondersteunen op cruciale momenten in hun persoonlijke en professionele leven."

Dankzij het beleid kunnen werknemers ouderschapsverlof opnemen en gedurende deze periode hun volledige salaris, bonus en verlofrechten blijven ontvangen.

OVER BOSTON CONSULTING GROUP
Boston Consulting Group werkt samen met leiders in het bedrijfsleven en de samenleving om hun belangrijkste uitdagingen aan te gaan en hun grootste kansen te benutten. BCG was de pionier op het gebied van bedrijfsstrategie toen het in 1963 werd opgericht. Vandaag de dag werken we nauw samen met klanten om een transformationele aanpak te omarmen die gericht is op het profiteren van alle belanghebbenden - om organisaties in staat te stellen te groeien, duurzaam concurrentievoordeel op te bouwen en een positieve maatschappelijke impact te hebben.
 
Onze diverse, wereldwijde teams brengen diepgaande industriële en functionele expertise en een scala aan perspectieven die de status quo ter discussie stellen en verandering stimuleren. BCG levert oplossingen door middel van toonaangevende management consulting, technologie en design, en corporate en digitale ondernemingen. We werken in een uniek samenwerkingsmodel in het hele bedrijf en op alle niveaus van de klantorganisatie, gedreven door het doel om onze klanten te helpen bloeien en hen in staat te stellen de wereld een betere plek te maken.