Verzekeringsmaatschappij Allianz heeft een regeling voor elektrische auto's geïntroduceerd voor haar meer dan 8.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk.

De regeling, die wordt aangeboden door ElectriX is beschikbaar voor alle werknemers. Ze kunnen kiezen tussen elektrische en plug-in hybride auto's. De leasekosten worden maandelijks berekend en via de salarisadministratie ingehouden op hun brutosalaris.

Via de regeling hebben werknemers van Allianz ook toegang tot een op maat gemaakt portaal om de beschikbare auto's te bekijken, beoordelingen en kilometertabellen, een autoverzekering met vaste kosten voor drie jaar, lifestylebescherming als hun omstandigheden veranderen en een all-inclusive aanpak met een combinatie van thuislader, onderhoud en pechhulp.

Julie Harrison, chief HR officer bij Allianz UK, zei: "We zijn altijd op zoek naar manieren om ons werknemersaanbod te verbeteren om van Allianz een fantastische plek om te werken te maken en deze regeling is vooral belangrijk omdat het onze rol als werkgever en verzekeraar combineert. In tegenstelling tot een persoonlijk leasecontract is er geen aanbetaling of kredietcheck vooraf nodig, dus de regeling neemt de kosten vooraf weg en biedt een overvloed aan keuzemogelijkheden. We weten dat onze mensen ernaar hebben uitgekeken en het is een grote mijlpaal op onze nieuwe routekaart voor arbeidsvoorwaarden."

Andere personeelsvoordelen die Allianz biedt zijn onder andere minimaal 22 vakantiedagen per jaar plus feestdagen, plus een extra dag voor verjaardagen, meer zwangerschaps- en vaderschapsverlof, flexibele werkregelingen, professionele ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid, ondersteuning bij gezondheid en welzijn, verzekeringsproducten met korting, kortingen in de detailhandel, vakantieaankopen en -verkopen, jaarlijkse bedrijfs- en prestatiegerelateerde bonussen, pensioenbijdragen en een levensverzekering die tot vier keer het salaris kan bedragen.